Musilda.cz

Obrázkový kód pro přihlášení administrátora

Protože nevím, jak přesněji mám tuto techniku zvýšení bezpečnosti přihlášení definovat, je titulek poněkud krkolomnější. Dá se říci, že se jedná o obdobu přihlašování na chytrých telefonech. 

Dříve než se dostanu k samotnému pluginu, musím říci, že různá vylepšení a doplňky jsou sice super, ale tím základním kamenem je heslo. Pokud máte slabé heslo, je to jako, když necháte otevřené okno v přízemí rodinného domu. Od verze 3.7 má WordPress vylepšený ukazatel bezpečnosti hesla, ale čím je heslo silnější, tím lépe.

A nyní k samotnému pluginu

WP Admin Graphic Password

 

Tento plugin má jednoduchý účel. Ochránit administrátorský účet, před prolomením hesla.

Primárně má plugin ochraňovat administrátorský účet, ale v placené Pro verzi je možné nastavit obrázkové heslo i pro další uživatelské role. Trochu mne zamrzelo, že ve free verzi není možné nahrát vlastní obrázek, pouze si vybrat z osmi připravených. Ale chápu politiku programátorů, osekat základní verzi co nejvíce, aby vás to nutilo koupit si Pro verzi.

Ve Free verzi pluginu tak máte pouze možnost vybrat si obrázek a klikáním do mřížky na obrázku, vytvořit obrázkový kód.

 

Tohle nikdo nerozlouskne! Ale odvahu uložit to, jsem nenašel.

Jakmile heslo uložíte a odhlásíte se, na přihlašovacím formuláři se zobrazí malá ikonka zámku

 

Po kliknutí na ni, se pod formulářem rozbalí vámi vybraný obrázek a budete muset pro úspěšné přihlášení, naklikat mapu, ve tvaru, v jakém jste ji v administraci definovali.

Pro verze stojí asi 7 dolarů na jednu doménu a po jejím zakoupení, získáte navíc ještě možnost zasílat upozornění na email, v případě neúspěšného pokusu o přihlášení.

Plugin stáhnete zde

Exit mobile version