Musilda.cz

Propojení iDoklad a WooCommerce

iDoklad, je velmi zajímavá služba, která vám nabídne online fakturaci. Ta nejdůležitější informace ale je, že je zdarma. A nyní již můžete propojit iDoklad a WooCommerce.

Pomocí pluginu Woo iDoklad máte možnost, po instalaci pluginu, odesílat všechny objednávky do iDokladu a ze systému si můžete stahovat faktury.

Nejprve musíte mít účet u iDokladu

 

Prostředí je příjemné, přehledné, účet je testovací… částka je ovlivněná počtem vystavených tetovacích faktur :-)

Samotný plugin najdete na webu toret.cz v eshopu, kategorie Fakturace a účetnictví, kde jsou i další pluginy.

Po stažení pluginu a licenčního klíče najdete v menu Toret plugins ->Woo iDoklad tabulku s nastavením, kteréje velmi jednoduché.

První je formulář, pro licenční klíč. Po aktivaci pluginu a použití klíče máte k dispozici všechny funkce pluginu a případný servis, pokud se dostanete do problémů s nastavením.

Následně do formuláře vložíte váš přihlašovací email a heslo do idokladu. Zvolíte si, kdy chcete, aby se faktura vytvářela.

Poté musíte spárovat platební metody. iDoklad má seznam platebních metod a vy ve WooCommerce můžete mít naprosto jiné názvy. Proto musíte přiřadit platební metody, aby se systém dozvěděl, o jaký tým se jedná.

To samé musíte udělat s daňovými sazbami. Pokud nejste plátci, je to o to jednodušší.

A to je vše ve WooCommerce. Po tomto nastavení plugin sám bude odesílat data o objednávkách a do emailů se vám budou přikládat odkazy na pdf faktury.

Nesmíte ovšem zapomenout na nastavení iDokladu. Musíte mít vyplněné vaše fakturační údaje, včetně bankovního účtu a číselnou řadu. Plugin z těchto dat čerpá, při vytváření požadavku na iDoklad.

 

Plugin můžete zakoupit zde.

Exit mobile version