Musilda.cz

WooCommerce dopravní zóny

Od verze 2.6, jsou ve WooCommerce dostupné Dopravní zóny. Díky nim, je nastavení dopravy, značně odlišné, od toho, co jste mohli vidět do té doby.

V administraci dopravy, vás bude vítat takováto obrazovka:

Jak můžete vidět, již vytvořená dopravní zóna „Zbytek světa“, je určená pro dopravní metody, jenž nejsou zahrnuté v žádné jiné zóně.

Doporučuji, tuto zónu buď nepoužívat, nebo ji používat jen v případě, že k tomu je důvod. Pokud prodáváte třeba jen do České Republiky, vytvořte si dopravní zónu s názvem Česko.

Po jejím uložení, pomocí ikonky plus, přidáte do zóny dopravu. Dříve to fungovalo tak, že doprava byla jedna a ta se nastavovala. Nyní se pro každou dopravní zónu vytvoří instance dopravy a ta může být pro každou oblast, jinak nastavená. Můžete tak vytvořit oblasti nejen podle států, ale i pomocí PSČ.

Aby jste lépe pochopili, jak se dopravní zóny chovají, vytvořil jsem dopraví zónu Česko a Slovensko. Také nám zůstala defaultní oblast Zbytek světa.

Protože se nastavením výchozích dopravních metod, budeme věnovat někdy příště, tak jen v rychlosti:

Země, do který prodáváme jsem upravil takto:

Ještě pro kontrolu, detail dopravní zóny, v které jsou přiřazené dopravy:

A nyní se podíváme do pokladny:

Pro Českou Republiku vidíme dostupné dvě dopravy:

Protože pro Slovenskou Republiku jsem nastavil jen Poštou při platbě předem, vidíme jen jednu dopravu:

A při výběru Německa, které spadá do zóny zbytek světa, vidíme jen Poštou při platbě předem a protože je aktivní doprava zdarma, není u dopravy cena:

Přestože se na první pohled mohou dopravní zóny zdát komplikované, velmi vám usnadní práci.

Příště se podíváme na Dopravní třídy.

Předchozí články:

Exit mobile version