Musilda.cz

EET a WooCommerce

Od 1.3. začne platit pro eshopy povinnost evidovat platby, které spadají do Elektronické Evidence Tržeb, zkráceně EET. A ani WooCommerce eshopy se tomu nevyhnou.

Plugin, který je aktuálně k dispozici na Toret.cz – http://toret.cz/produkt/toret-eet/, umožňuje odesílat údaje o provedené tržbě a data, která musí být na účtence, na ní zobrazí.

Účtenka

Zákon nijak nespecifikuje, jak má vypadat, pouze, co na ní musí být. Pro účely provozování eshopu tak bude dostačovat faktura, připojená k emailu.

Plugin v tomto případě neurčuje, co máte použít na generování faktur, obsahuje funkci, které umožní doplnit požadované údaje kam budete potřebovat. Na demu, které jsem připravil http://eet.toret.cz/, používám free plugin z WordPress.org, jenž mám i na Toret.cz.

Platební metody

Pro samotné EET není rozhodující doprava, ale způsob platby. V pluginu si ke každé platební metodě nastavíte, zda chcete údaje odesílat a kdy. U bankovního převodu tak mám nastaveno neodesílat a u GoPay mám – zpracovává se.

Vývoj pluginu

Možná si říkáte, že je poměrně dost času, ale měsíc a něco uteče velmi rychle. Proto jsem plugin uvolnil již nyní, kdy bude dost času na testování a případný vývoj, pokud by bylo třeba něco doplnit.

Další možnosti

Dobrá zpráva je, že pokud používáte nějaký online fakturační systém, jako například Fapi, Fakturoid, nebo iDoklad, tyto systémy umí s EET rozhraním komunikovat. Pro evidenci tak můžete použít je.

Protože se jedná o poměrně žhavé téma, budu se snažit odpovídat na komentáře co nejdříve.

Exit mobile version