Musilda.cz

Hueman free responsivní šablona

Dnešní článek, bude plnohodnotná recenze šablony, která je k dispozici zdarma a autor ji pojmenoval Hueman. Šablona je to na první pohled celkem elegantní a vzhledem je v nadprůměru mezi free šablonami. Nyní se podíváme, co vše se skrývá uvnitř. 

Pro recenzi jsem si na instalaci WordPressu 3.8 nahrál testovací data, která jsou dostupná na WordPress.org a prověří každou šablonu, zda odpovídá požadavkům tvůrců systému. Pomocí importovacího nástroje vytvoříte řadu článků a stránek, s různými kategoriemi, komentáři, nebo post formáty.

Nyní se podívejme, jak šablona vypadá po instalaci

První co aktivaci uvidíme, je požadavek na instalaci dalších pluginů, konkrétně Contact form 7, Responsive Lightbox a WP Page-navi.

 

První dobrá zpráva je, že šablona podporuje překlady a proto si češtinu můžete stáhnout. Oba soubory nahrajte do složky languages v šabloně.

Takže máme nainstalovány pluginy a nyní si zkusíme zapnout zobrazování chyb ve wp-config.php. Jedná se o tento zápis „define(‚WP_DEBUG‘, true);“. Vzhledem k tomu, že se nám nezobrazuje žádné varování, je to dobře zpracovaná šablona.

Nyní se podíváme na vzhled hlavní strany po instalaci.

 

Je vidět, že šablona byla navrhována pro magazín a člányk bez náhledových obrázků pro ni nejsou vhodné, ty šedivé defaultní obrázky působí dost divně. Podíváme se na detail článku. Vybral jsem test zarovnání obrázků, kde šablona také obstála na jedničku a zároveň mne zaujalo pár prvků.

První je stránkování v sidebaru:

 

To super nápad, protože když si chcete listovat články a musíte pokaždé rolovat až dolů, je to dost otravné.

Umístění prvků na sdílení

 

Ikonky jsou nenásilně umístěny po straně a hned pod titulkem, takže je máte ihned po ruce. Tohle se mi opravdu líbí.

Další články

 

Pod článkem samotným je umístěn box s dalšími články a oproti řešením pomocí pluginů, jsou tyto pěkně sladěny s designem celého webu. Za tohle další plus.

Menu

Menu má šablona klasicky tři a to jedno na horním okraji stránky, jedno nad obsahem a jedno v patičce nad tlačítkem pro návrat na horní okraj.

 

 

Na free šablonu poměrně slušné, ale stále ještě nejsme na konci. Součásti jsou i tři widgety, jeden pro zobrazení článků z vybrané kategorie, widget s taby – přepínáním mezi posledními články, komentáři a populárními články. Poslední widget je určený pro video. Všechny jsem je vložil do druhého sidebaru.

Další předností je použití mého oblíbeného Awecome fontu, takže v šabloně nejsou použity skoro žádné obrázky. Také můžete vytvořit neomezeně widget areas a na hlavní straně může být umístěn buď doporučený příspěvek, nebo slider.

Theme option

Myslím si, že podle Theme option se pozná jak si dal tvůrce na šabloně záležet. Osobně se mi nelíbí použitý vzhled, ale rozsahem je nastavení perfektní, je zde tolik možností, kolik občas neobsahují ani placené šablony.

 

Nakonec pohled na šablonu s náhledovými obrázky

 

Download šablony  Demo šablony

Závěrem musím říct, že mne tato šablona opravdu překvapila a uvažuji, že ji někde určitě použiji.

Exit mobile version