Musilda.cz

Novelty – recenze prémiové magazínové šablony od TeslaThemes

Magazínových šablon pro WordPress je hromada vysoká asi jako Mount Everest. Dopátrat se k těm nejlepším není vždy snadné, ale když se poohlédnete v nabídce zkušených vývojářů, nemůžete se splést. Rozhodně k nim patří tým TeslaThemes, jehož šablony mají specifický rukopis. Prémiová šablona Novelty cílí na blogery, provozovatele magazínů, virálních webů a podobných projektů.

Prémiovou šablonu Novelty charakterizuje „bold“ design. Moderní layout je responzivní a vypadá dobře na desktopu i na mobilních zařízeních. Autoři do základu přibalili spoustu skvělých featurek, které umocňují celkový dojem z hlavní stránky i příspěvků. Jen tak namátkou jde o slider, záložkové widgety, shortcodes, integraci sociálních médií a další vychytávky, které frčí pod poslední verzí Tesla Frameworku.

Pokud provozujete vícejazyčný web, oceníte 100% kompatibilitu s WPML (WordPress Multilingual Plugin). Snadno a rychle přeložíte všechny texty v šabloně, aniž byste byli nuceni hrabat se v kódu.

Nastavení vlastního vzhledu

Jen málokdo se spokojí se základním vzhledem. Šablonu Novelty lze naštěstí upravit tak, aby působila originálně, tedy alespoň do značné míry.

Samozřejmostí je upload vlastního loga a možnost změny barev (najdete v sekci „site colours“). Vše probíhá přes zmíněný Tesla Framework – veškeré podstatné nastavení lze pohodlně měnit v administraci, což je dobrá zpráva pro každého, kdo se nechce učit programovat.

Šablona Novelty v celé její kráse.

Úvodní stránka

Magazín dělá magazínem vyladěná homepage a šabloně Novelty v tomto směru nelze nic moc vytknout. V záhlaví jsou vedle loga dvě další sekce – box s registrací k odběru novinek a panel s ikonkami sociálních sítí. Vyhledávání je umístěno do pravé části hlavního menu. Pod menu se nachází panel s rotujícími novinkami.

Dominantním prvkem úvodní stránky je povedený slider, do kterého lze umístit nejnovější nebo vybrané články. Následují sekce s články – jak si je nastavíte, je je na vás. Zobrazeny mohou být sekce se všemi novinkami i konkrétní kategorie. Pro ty nejdůležitější je jako stvořený výrazný box „featured posts“. Dobře vypadají také záložky s výpisem nejnovějších článků a posledních komentářů či widget s nejnovějšími tweety.

Widget se záložkami – poslední příspěvky a komentáře.

Zóny pro widgety nechybí ani v patičce. Ta je v demu rozdělena na bloky s kontaktními informacemi, výpisem nejnovějších článků a odkazy na sociální sítě.

Layouty a stránky

Nedílnou součástí magazínové šablony Novelty jsou čtyři různé layouty výpisů příspěvků – klasický výpis článků pod sebou a tři různé vícesloupcové varianty, které se liší velikostí náhledového obrázku a umístěním výpisu textu.

Tvorbu magazínu vám usnadní také několik předpřipravených stránek. Jedná se o stránky s kontaktními informacemi (včetně integrované mapy z Google Maps a kontaktního formuláře) a „o nás“. Té přidávají na atraktivitě speciální widgety – vertikální záložky, blok s procentuálním vyjádřením dovedností a výpis členů týmu včetně fotografií a krátkého infa.

Vertikální záložky.
Skills – procentuální vyjádření dovedností.

Přednosti šablony v kostce

Responzivní design – grafici odvedli dobrou práci a šablona je perfektně čitelná a přehledná na všech zařízeních. Zda si budou vaši návštěvníci prohlížet obsah na velkém monitoru, nebo na menším displeji smartphonu, nehraje roli. Web se vždy dokonale přizpůsobí.

Slider s vybranými příspěvky – kombinací HTML5, CSS3 jQuery bylo dosaženo vizuálně atraktivních přechodů. Slider umožňuje snadné nastavení obrázků, titulků a popisného textu.

Vlastní příspěvky (custom posts) – v administraci najdete sekci, která byla vymezena pro přidávání nových předdefinovaných prvků. Všechny příspěvky jsou modifikovatelné a šité na míru designu layoutu.

Zabudované shortcody – autoři šablony vytvořili spoustu shortcodů, díky kterým je tvorba nových stránek mnohem příjemnější a nejsou k ní zapotřebí znalosti programování. Shortcody použijete na tlačítka, ceníky, záložky a další elementy.

Integrace sociálních sítí – chystáte-li se sdílet obsah na nejznámějších sociálních sítích jako Facebook, Twitter, Google+, Pinterest a dalších, šablona Novelty vám to usnadní.

AJAX kontaktní formulář – příjemná záležitost, díky které mohou návštěvníci odeslat zprávu, aniž došlo k opětovnému načítání stránky.

Google Maps – praktická je také integrace jedné z nejoblíbenějších služeb. Stačí zadat jméno lokality, prohlédnout si mapu, vybrat vlastní ikonku a uložit.

Závěr

Prémiové magazínové šabloně Novelty od TeslaThemes nechybí nic, co by měla moderní šablona pro projekty tohoto typu mít. Dobře se na ni kouká, nastavení je snadné a časově nenáročné. K tomu přičtěte spoustu unikátních featurek, čistý kód a dobře provedenou optimalizaci pro všechny důležité vyhledávače.

Šablonu Novelty si můžete zakoupit zde.

Na demo šablony se můžete podívat zde.

Všechny šablony od TeslaThemes najdete zde.

Exit mobile version