Musilda.cz

Zásilkovna Woocommerce plugin

Zásilkovna je známá služba pro eshopy, která umožňuje využívat jejich výdejní místa, pro zasílání zboží zákazníkům. Plugin Zásilkovna pro Woocommerce umožňuje využít jejich služby ve vašem eshopu. Můžete tak využívat jak vyzvednutí, nebo dobírku s dopravou na zvolenou pobočku.

Upozornění – tento návod je již zastaralý, kompletní dokumentaci pluginu naleznete na webu https://documentation.toret.cz/zasilkovna/

Instalace pluginu je stejná, jako u všech ostatních pluginů, avšak, pro správnou funkčnost pluginu, musíte mít již účet na Zásilkovně.

Z vašeho účtu budete potřebovat znát API key, API heslo a jméno eshopu. Po nainstalování, najdete v menu položku Zásilkovna a ve formuláři zadáte požadované údaje.

Pod formulářem se zatím nezobrazuje tabulka s dostupnými pobočkami, ale podle toho, zda máte zaškrtnuto CZ, nebo SK pobočky, vygenerujete klikem na tlačítko, seznam dostupných poboček. Seznam se načítá přímo ze Zásilkovny, je tedy aktuální.

Dále se vám v nastavení obchodu zobrazí dvě nové dopravní metody a to Zásilkovna doručení a Zásilkovna dobírka. Tyto aktivujete, doplníte cenu za jednotlivé druhy přepravy a povolíte je v platebních metodách. Pro lepší vysvětlení doporučuji shlédnout video návod.

Pokud jste vše nastavili správně, uvidíte při výběru dopravy, nové dvě možnosti a zároveň logo Zásilkovny, s rozbalovací nabídkou, kde si vyberete pobočku pro vyzvednutí zboží.

V detailu objednávky je pak vidět adresa pobočky, s odkazem přímo na detailní informace.

Stejné údaje se zobrazí i v administraci u objednávky, takže má správce obchodu informace, kam bude zásilka doručena. Objednávka je pak automaticky vložena na Zásilkovnu a můžete ji vidět v seznamu vašich zásilek.

Samotná instalace a nastavení pluginu není složité, ale doporučuji shlédnout následující video návod:

Plugin si můžete zakoupit na https://toret.cz a jeho dokumentaci naleznete zde

Exit mobile version