Musilda.cz

Zrychlil jsem Musilda.cz o 70%

Pokud čtete články na musilda.cz pravidelně, určitě jste si všimli, že web je dost líný. Proto jsem se jej rozhodl zrychlit a zrychlil jsem WordPress web o 70 procent.

Dlouho jsem se této práci vyhýbal, protože vždy bylo něco důležitějšího, ale nakonec, po dotazu, zda opravdu na školení, dokáži naučit, jak zrychlit web pod 1s, rozhoupal jsem se k tomu, něco s tím udělat.

Nejprve výchozí podmínky:

Dá se říci, že v podstatě, ta nejběžnější, ale zároveň nejhorší možná kombinace. Poměrně málo výkonný hosting, šablona plná zbytečností a navíc js builder, který také rychlosti nepřidá.

Samotná šablona není napsaná vůbec dobře, na frontendu je pomalá a v administraci to je až otravné. Čas načítání, po měření na Pingdom.com byl skoro 5 sekund.

 

Rozhodnutí bylo jasné – vypnout nepotřebné pluginy, protože Visual Composer byl použit pouze pro hlavní stranu, tak vytvořit homepage bez něj a plugin vypnout. Šablona také obsahovala administrovaný systém, pro umísťování reklam – ten musel také pryč.

Zkrátka, musel jsem zjednodušit šablonu, aby se nenačítalo spoustu zbytečného kódu, optimalizoval jsem obrázky a pomocí dalších změn, jsem dosáhl, poměrně dobrého výsledku načtení hlavní strany a podstránky:

Rychlost je v tuto chvíli dostatečná, i když stále je co vylepšovat. Šablona, například používá Font Awesome, ale pro social box v sidebaru je nepochopitelně využito dalších icon fontů, což také ovlivňuje načítání. Ale to asi až někdy příště.

Pokud máte zájem o zrychlení vašich webových stránek, kontaktujte mne na vladislav.musilek@toret.cz.

Nebo přijďte na školení, kde vám ukáži, jak toho můžete také dosáhnout.

Exit mobile version